24 August 2012

RANDY PANGALILA : RANDY! OH MY RAYA!
Pada hari raya ke 3 yang lalu, Astro Ria telah menayangkan program raya Randy! Oh My Raya!.. Pelakon utamanya mestila xlain dan x bukan Randy Pangalila kan.
TAPI yang sedihnya, lepas program tu disiarkan, kuar kenyataan ZED ZAIDI dengan sinisnya. Sebenarnya, artis luar perlu berdaftar dengan SENIMAN dulu sebelum berlakon di Malaysia. Yang saya pelik, Randy dah 2 3 kali berlakon di Malaysia tapi napa lepas program hari raya kat astro tu disiarkan napa bukan dari lakonannya yang pertama bersama Elfira Loy dulu.
 randy zed zaidi
Oh ZED ZAIDI.. napa yerk??.. 
Walaupun pada dasarnya saya amat menyokong artis2 tempatan yang x kurang hebatnya dengan artis antarabangsa, tapi ada kalanya perlakuan tu, walaupun tujuannya adalah untuk menyedarkan, tetapi biarlah sedap mata yang memandang, merdu telinga yang mendengar,..^____^..
p/s:Sebenarnya saya sendiri pun x suka sangat ngan susunan program sekarang. Asyik2 tayangan yang sama. Orang nak tengok pembaharuan, tapi Astro semakin rancak dengan siaran ulangannya.. haiszz..

Iman & Kesabaran

Kehidupan banyak mengajar kita erti sabar. Matang dalam setiap perlakuan. Bermuhasabah pada tiap2 perlakuan yang pernah dilalui sepanjang bernafas di atas muka bumi ini dan berpijak di atas dua kaki sendiri.
Dari situ kita mula sedar dan mengenali diri sendiri dan orang lain.
Menilai baik buruk perkara.
Memahami mana hitamnya dan mana putihnya.
Bersyukur kerana masi dipanjangkan nyawa dengan kehendakNya.

Walaupun zahirnya, banyak perkara yang masih belum dimiliki,
Walaupun cita2 masih jauh,
Walaupun impian musnah di tengah jalan,Namun hati ini masih cekal,
Berdoa kepadaNya,
Agar diberikan kekuatan dan ketabahan
Untuk terus bersabar menanti segala yang ingin diimpikan!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua Yang Di Atas Adalah Hasil Perah Otak Pelangi Senja