28 August 2012

GANGNAM STYLE : PSY

'K-POP'--->semua orang minat dengan K-POP kan??.. Tapi kali ni saya xkan cerita pun pasal k-pop sebab sekarang saya ada cerita yang lebih hangat.

Cerita passal Gangnam Style. Mesti semua tercari2/tertanya2 apa hebatnya Gangnam Style ni kan.. Meh kita ushar video klip nye dulu..


da tengok video tu?.. lau belum, click dulu b4 saya crita g.. hehe..(memaksa nih).. kla2.. dah tengok kan?.. mesti korang ada angguk2 geleng2 (lau x banyak pun sikit kan) tadi.. check dia punya video hit.. haaa.. ok2.. saya faham genti korang ada yang cakap eh biasala tu.. k fine, eh mana leh fine banyak tu. kira angka ni betul2  (65,810,532) 65 juta!!.. tu time saya tengok, esok lusa mesti bertambah2 lagi.

Lagu nyanyian Park Jeasang/Psy (Psycho), 34, telah mendapat sambutan sejak pertengahan July lau, p dalam lebih sebulan ja hits video da berjuta2.. kagum x korang?

Gangnam Style mendapat sambutan hangat terutamanya dari peminat genre k-pop. Malah artis top macam T-Pain pun bagi comment yang lagu ni menarik.


Kalau korang nak tau, nama Gangnam diambil bersempena dengan salah satu wilayah yang terdapat di Seoul manakala perkataan Style diwujudkan bagi menceritakan karekter penduduk di Gangnam.


Lebih menarik apabila muzik videonya dilihat sangat kreatif dengan menampilkan tarian istimewa seperti menunggang kuda berserta ‘flash mob’ bersama penyanyi dari Girls Generation, Hyuna. Sampai ada Suasana Gangnam Raya g kat YOU TUBE


Lagu berkenaan bukan saja mendapat perhatian dari masyarakat Asia, malah Negara seperti United States, England dan Perancis turut memperkatakan tentangnya. Hebat kan..

Park Jae Sang (PSY)















Lau nak tengok biodata PSY leh click kat nama bawah pic dia kat atas..:).. 

Selamat membaca!!.. ^__^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua Yang Di Atas Adalah Hasil Perah Otak Pelangi Senja