11 September 2012

Betul ke?? USPR+PMR+SPM+STPM+U=Bukan penentu di mana kita akan bekerja??

"UPSR menentukan kamu pergi sekolah mana.
PMR menentukan aliran mana kamu akan ambil.
SPM menentukan institusi mana yang bakal menerima kamu.

Final exam setiap semester pula akan menentukan berapa lama kamu tersangkut di university... 
..dan hakikatnya,sekeping sijil tidak akan menentukan anda kerja di mana.."
-->Suri terbaca d facebook tadi..
Betul ke?? Bagi suri di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Kalau nak seribu daya, xnak seribu dalih. Dan yang penting, cita-cita dan azam yang tinggi adalah penentu kerjaya kita. 
Ingat!!-->Aim Higher Towards Excellent..^__^ 
 

Penyembuh Hati

 "heal ur wound by music"

Dengar lagu memang banyak fungsi terapinya yang tersendiri kan? Lagu main peranan dalam memanipulasikan hati + perasaan kita. Betul x?? Lagu pula ada banyak genre masing-masing. Rock, Jazz, Heavy, Raggae -->banyak lagi. Terpulang pada diri setiap pendengar lagu mana yang sesuai dengan jiwa masing-masing.

Selalunya kalau saya nak escape [xnak fikir banyak masalah] saya akan dengar lagu puas-puas sampai hati saya tenang.

Contohnya lau saya sedih / patah semangat saya suka dengar lagu ne --->

Fiona Fung : Proud of You
(jum hayati lirik lagu ne dulu)

Love in your eyes
Sitting silent by my side
Going on Holding hand
Walking through the nights

Hold me up Hold me tight
Lift me up to touch the sky
Teaching me to love with heart
Helping me open my mind

I can fly
I'm proud that I can fly
To give the best of mine
Till the end of the time

Believe me I can fly
I'm proud that I can fly
To give the best of mine
The heaven in the sky

Stars in the sky
Wishing once upon a time
Give me love Make me smile
Till the end of life

Hold me up Hold me tight
Lift me up to touch the sky
Teaching me to love with heart
Helping me open my mind

Can't you believe that you light up my way
No matter how that ease my path
I'll never lose my faith.

See me fly
I'm proud to fly up high
Show you the best of mine
Till the end of the time.

Nothing can stop me
Spread my wings so wide


^__^

sekarang hayati pula lagu ne k..:)


Segmen Bloglist Pilihan Cik Putri

Hari ni saya excited juga nak join satu lagi segmen. (lepas terpandang banner yang cute/cantik/jelita nih.. ^_^)

KLIK banner di bawah untuk join yer..:) 


Antara "copy and paste" hadiah / ganjaran yang bakal diperoleh :

"Ok lah, kali ni aku nak pilih 5 blog as bloglist kat sidebar aku. Jangka masa untuk blog tersebut menempel kat sidebar aku, bergantung kepada keadaan. 3 bloglist teratas akan ditentukan oleh Top Referral means makin banyak promote, makin tinggi referral dari korang, dan 2 lagi ditentukan oleh random picker. 3 bloglist teratas itu juga akan menerima sepasang contact lens setiap seorang" kata Cik Putri

Segmen tamat : 16 September 2012 / 11.59p.m

Segmen: Be My Follower by Didiey


KLIK Banner untuk JOIN sekali yer..



Segmen Tamat : 23 Oktober 2012

Follower Sekarang :  



Target Follower : 300 

Jom bersegmen sama-sama.. ngee..^__^

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua Yang Di Atas Adalah Hasil Perah Otak Pelangi Senja