11 September 2012

Betul ke?? USPR+PMR+SPM+STPM+U=Bukan penentu di mana kita akan bekerja??

"UPSR menentukan kamu pergi sekolah mana.
PMR menentukan aliran mana kamu akan ambil.
SPM menentukan institusi mana yang bakal menerima kamu.

Final exam setiap semester pula akan menentukan berapa lama kamu tersangkut di university... 
..dan hakikatnya,sekeping sijil tidak akan menentukan anda kerja di mana.."
-->Suri terbaca d facebook tadi..
Betul ke?? Bagi suri di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Kalau nak seribu daya, xnak seribu dalih. Dan yang penting, cita-cita dan azam yang tinggi adalah penentu kerjaya kita. 
Ingat!!-->Aim Higher Towards Excellent..^__^ 
 

9 comments:

Everything's Everythings said...

Betul tu when there is a will there is a will ^^

Michelle Hopell said...

why not suri? sekolah itu la penentu masa depan kita cuma jangan tersalah pilih course kat U sudah lah ... :D

Pelangi Senja said...

yup..:)..

Pelangi Senja said...

yes.. good answer.. semua terletak pada diri sendiri untuk tntukan mana yg baik n mana yg x baik

Faizul Osman said...

Tuntutlah ilmu kerana ALLAH... bukn kerana kerja semata2..

muhammad asyraf said...

Rasanya benar.. yang penting usaha individu.. sijil universiti tu sebagai bonus sahaja.. dah start keje ni baru terasa, masa interview dia tak tengok sijil pun.. :)

Nick Nashram said...

kalo takde sijil spm skng susah nak keje pe pun..so, baik ada sume sijil tu dari takde langsung kan..huhu

BeLLa said...

sijil spm sijil ap2 la.. tu satu bonus utk kita melangkah ke uni macam michelle ckp jgn tersalah ambik kos sudah la

trah zain said...

ada betul gak tu, depend kat orang tu ar, kalau memang tekad dari kecik ag nak jadi someone, boleh je jadi, tapi kalau asyik tukar cita2 je, memang tu ar nasibnya,,hehe orang kata ikut kaki je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua Yang Di Atas Adalah Hasil Perah Otak Pelangi Senja