01 September 2012

RILEKS JAP: BIAR MIMPI SAMPAI KE BINTANG + KEROPOK IKAN

Silang Kaki Sambil Control Remote TV


Disebabkan saya xnak membzkan diri dengan perkara2 lain malam ni, jadi saya duk depan TV sambil2 tekan2 button remote cari siaran yang best. Last2 ASTRO RIA tayang balik telemovie BIAR MIMPI SAMPAI KE BINTANG.

Sambil tonton telemovie BMSB, saya makan keropok ikan goreng <3 bawa dari KL. 


Sebenarnya BMSB ni dah pernah ditayangkan sebelum ni, tapi saya xsempat nak tengok betul2, baru kali ni saya ada peluang nak tengok. 
JOM LAYAN SAMA2(lau yang xsempat/xpat tgk dari awal xpa, nant saya letak movie d sini)


 

Selamat beristirehat.. ^__^

NEIL AMSTRONG IN MEMORY : Penghormatan Terakhir

NEIL AMSTRONG : FIRST MAN ON MOONAstronaut US, Neil Armstrong dia meninggal Sabtu pekan lalu pada usia 82 tahun,dimakamkan di Cincinnati, Ohio, melalui upacara pribadi. Upacara itu hanya dihadiri para undangan dari keluarga dan sahabat. Cara ini mencerminkan peribadi Armstrong.  

Pengibaran bendera setengah tiang dilakukan di US, Jumaat (31/8), telah diumumkan oleh Presiden Barrack Obama menjelang pengkebumian Armstrong. Sebelumnya, Presiden Obama menggambarkan Armstrong sebagai "pahlawan bukan hanya pada masanya, tetapi sepanjang masa". Sebuah upacara peringatan umum / penghormatan terakhir bagi astronaut itu akan diadakan pada 12 September, di Washington.


Kematian mendiang adalah kerana disebabkan oleh komplikasi jantung yang dialami oleh seorang IKON dunia yang berusia 82 tahun ini.Beliau terkenal selepas menjadi orang pertama yang jejakkan kaki di permukaan bulan.

Walaupun beliau sudah tiada namun nama beliau tetap abadi dalam catatan sejarah sepanjang zaman. Sumbangan beliau dalam teori angkasa lepas dan graviti menjadi rujukan buat generasi muda akan datang.

Selamat membaca..^__^

HAPPY BIRTHDAY:::ANAK MERDEKA!!

Baru beberapa jam xjenguk blog rasa macam setahun. Nampaknya Pelangi Senja sekarang dah addict berblog. Addictted yg tersangat2.. 

Misi saya nak Join SEGMEN banyak2 semalam terbantut seketika sebab diajak p BIRTHDAY GIRL ---> ANAK MERDEKA. CUTE sangat baby ne. UMUR dia baru satu tahun. GERAM sangat tengok baby ne. Rasa nak cubit ja. 

K, ne pic baby merdeka. :))

HAPPY BIRTHDAY ANAK MERDEKA.. ^__^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua Yang Di Atas Adalah Hasil Perah Otak Pelangi Senja