19 September 2012

Wordless Wednesday #2 : Before this Weds enD, Let me telL u SOMETHING------>>

--------------------->> Just reaD, Do Smile if U Understand, Do Laugh if U Got the point, Do Comment if U want to Do so, BUT Less Talk, Doesnt need ur Critical Thinking Here..:)


Juri Asian Wave buat isyarat meremang bulu roma bila tengok Shila Amzah nyanyi..:)

haha.. panjang x Tajuk??.. Wakil negara di Asian Wave mampu memberi saingan hebat tau.. Buktinya apabila salah seorang juri buat isyarat bulu romanya meremang pada rakan juri lain di sebelahnya. Saya dengar pun dah meremang..


Shila Amzah yang ditemani bapanya turut bersaing dengan seorang lagi peserta Malaysia Lau Wan Yin.. Yang bestnya Lau Wan Yin menyanyikan lagu Bukan Cinta Biasa (Siti Nurhaliza punya lagu) dan Shila Amzah menyanyikan lagu Forever Love dialek cina.

Semoga mereka berjaya..:)

Bila Tiz Zaqyah menyanyi??

Rasanya saya ne antara yang terkemudian kot yang tau Tiz Zaqyah pandai nyanyi.. 
Suara dia memang power!.. hehe.. macam Adele? eh? Tiz Zaqyah original lah!!. 
papepun, Layan!!..:)
Best x?
Macam mana kalau Tiz Zaqyah ikut Shila Amzah join pertandingan Asian Wave di China..
 Mesti lagi meriah kan..^__^..  


Survey & Cari Kerja Jum!!

Nak cari kerja bukan satu perkara yang mudah-mudah. Kadang-kadang walaupun kita memenuhi kriteria dari semua aspek yang diperlukan oleh Si Pencari PEKERJA a.k.a MAJIKAN, namun masih juga ditolak. Betul x??


Apa yang perlu kita buat kalau berhadapan dengan situasi macam gini ek? Dulu saya pun sangat2 susah mendapatkan kerja. Tapi, untuk meningkatkan taraf diri saya nekadkan diri juga cari kerja. Especially dengan menggunakan kemudahan yang tersedia di depan mata contohnya ---> INTERNET!!

Antara rujukan saya adalah 

Banyak lagi yang lain tapi cukuplah hanya 3 link yang saya bagi sebab pilihan jawatan yang ditawarkan sangat banyak bagi setiap negeri dalam setiap link tu. Korang pilih ja yang mana satu yang paling sesuai..:)

Tapi, dalam banyak2 link, saya lebih suka dengan Jenjobs sebab sistem yang disediakan amat sistematik! Maklumat tentang pekerjaan, majikan, tempat kerja pun detail juga. :) 
Boleh Daftar Jenjobs di SINI


Sekadar berkongsi, Semoga berjaya..:)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua Yang Di Atas Adalah Hasil Perah Otak Pelangi Senja