31 August 2012

BEGINI CARANYA: TIPS CARI ID FB & ID BLOG

Ramai yang masih tercari2 tips/cara nak dapatkan ID FB/BLOG sendiri kan??
Meh saya ada cara untuk kongsi dengan korang suma :

a) ID FB
  1. LOG IN FB
  2.  Klik bahagian PHOTO ALBUM-KLIK PADA FOTO YANG DIUPLOAD SENDIRI (klik mana2 saja foto sendiri)
  3. Da nampak pun ID FB kan.. ^__^
b)  ID BLOG
KLIK PIC UNTUK BESARKAN
  1. Kalau korang tengah Compose / Buat Entry baru, secara tidak langsung ID blog korang akan tertera pada  Link tu.. ^__^
Da dapat pun ID FB & ID BLOG sendiri kan??. Pasni bole la simpan baik2.. Len kali xpayah g buka FB/BLOG lau nak tgk/check ID FB/BLOG untuk urusan papepun yang berkaitan..

owkeyh lah.. ^__^ SELAMAT MEMBACA / BELAJAR.. 

SEGMEN : Sept's Bloglist by Eesya Lavigne

Hai Rakan Blogger / Pembaca Belog Saya SEKALIAN.. ^__^

Hari ni saya nak kongsi BERITA BAIK untuk anda semua, sebab rakan blogger kita Eesya Lavigne ada buat SEGMEN untuk jadi BLOGLIST BULAN SEPTEMBER.

Pada yang berminat + nak tambah follower + dapat hadiah misteri dari Eesya Lavigne boleh klik pada BANNER di bawah ne.. ^__^



fbid=281876105252904
blogID=1567564284252047791

PEACE BE WITH US!! MERDEKA KE 55 ^__^

MERDEKA!! MERDEKA!! MERDEKA!!


Syukur sebab NEGARA MALAYSIA kita ne AMAN dan dah capai KEMERDEKAAN selama 55 TAHUN. 

Dah tau LAGU TEMA untuk Hari Merdeka kali ne? Saya x sure sama ada ne lagu RASMI atau tidak sebab dari apa yang saya dapat dari MR.ABANG SAYANG GOOGLE saya tu, rata2 banyak yang x suka lagu tema kali ne sebab lirik lagu tu berbaur KONTRoVERSI. 

P,macam mana pun korang dengar ja lagu ne k.


 
TEMA bagi hari Kemerdekaan kita kali ni pula adalah JANJI DITEPATI.

LOGO HARI KEMERDEKAAN

Dan LOGO bagi HARI KEMERDEKAAN kita pula adalah seperti ini. (Namun logo pun ada kontroversi juga buat saya x sure sangat. Papepun kita tengok besok ja time PERARAKAN KEMERDEKAAN tu nanti.

haa.. korang da tau kan serba serbi pasal hari kemerdekaan kita tahun ni??

SELAMAT MEMBACA.. jangan lupa komen sekali yer.. ^__^

30 August 2012

SEGMEN BARU!! FOLLOW BLOG KAMU


Hai Semua.. Saya sekarang teruja sangat nak KONGSI segmen baru dgn korang semua..

P sebelum join, kena ikut syarat2 nya dulu..

Dan saya, nak TAG cik misi dalam misi saya untuk JOIN SEGMEN ni.. hehe..

Senarai Hadiah yang bakal korang dapat nanti----->> Top 3 REFERRAL akan dapat Contact Lens..

SERONOK X?? TERUJA X? JOM JOIN!!.. ^__^

Follower saya sekarang 24 SAHAJA..

Segmen Up Follower & Tambah Kenalan Part 3



Segmen ne dari miss Z.

Segmen tamat pada 10 SEPTEMBER 2012, JAM 2
 PETANG
 
sesiapa yang teringin nak join click ja banner kat 
atas..
 
jom tambah kenalan dengan miss Z kita yer.. ^__^


>Pelangi Senja : Sarawak, Follower 16 orang ja -_-'

MAS BAIK HATI!! > MERDEKA MOOD

Malaysian Airlines yang BAIK HATI!! SEMUANYA 55 sempena 55 TAHUN MALAYSIA MERDEKA!! ^__^

COMEL X KAKAK MAS KITA NE?? hehe
Sempena MERDEKA ni. Malaysia Airlines tersangatla BAIK HATI dengan memberikan promosi pada penumpang yang ingin melancong/urusan bisnes.

Apa yang menarik perhatian saya, semua kadar penerbangan adalah sebanyak 55 pada setiap hujung angka jumlah yang telah ditetapkan.

Urusan '55' MAS ni akan berakhir pada Hari Kemerdekaan kita iaitu pada 31 August 2012.

 Promosi MAS ni juga telah direcommendationkan juga di SAYS.com

Siapa yang berminat,bolehlah JOIN SAYS ni, boleh tambah tabung sendiri especially STUDENT. 

Lau berminat leh p kat LINK ni. And then langkah seterusnya macam besa ja cuma perlu ikut arahan yang telah diberikan dalam SAYS tu sendiri.

Haa.. pasni korang bolehlah tambah tabung sendiri selain buat2  muka comel minta duit kat parents korang kan?? ekeke.. 

Selamat membaca.. n Feel FREE to Leave UR Comment.. ^__^


MERDEKA MOOD!!

Malam ni Ambang Merdeka ^__^.. Korang ada persiapan / perancangan nak buat apa x??.. 

Kalau saya, saya xda. P xlah langsung x buat apa sebab esok pagi saya akan pastikan saya akan bangun awal untuk tengok perbarisan d TV (sebab semua channel konpom siar program kmerdekaan) ..

Saya suka, sbb saya addict tgk perbarisan.. dun noe y, p setiap kali perbarisan hati saya bersemangat sangat2!!.. 

K, ENTRY saya kali ni ttg Bendera Malaysia kita. Dulu sebelu merdeka, bendera Malaysia belum ada design lagi. Pastu sebuah jawatankuasa kerajaan buat pertandingan design bendera Malaysia. 

Ramai yang xtau 3 design pertama yang telah dipilih untuk bendera Malaysia kan. Meh check kat sini. Seramai 372 karyawan yang join.  :

DESIGN 1

DESIGN 2

DESIGN 3





DESIGN 3 dipilih sebagai pemenang. Namanya Mohamed Hamzah yang berasal dari Johor. Jom ushar profile dia--->

Mohamed Hamzah

surat yang dikirim bersama pnyertaan

Antara artikel yang saya dapat KLIK SINI  untuk DETAIL

JALUR GEMILANG KINI

Bendera Malaysia sekarang diubahsuai dengan kemasukan Sarawak & Sabah + terbentuknya Wilayah Persekutuan..

haa.. da tau sejarah Bendera kita kan.. ^__^,, Untuk info yang lebih lanjut KLIK SINI





29 August 2012

TEMPLATE OH TEMPLATE

Memang sangat teruja nak cari template baru untuk BLOG tersayang.. Siapa xnak BLOG cantik ye x??


Benda ne buat saya x SHUT DOWN laptop dr PAGI!!
Termasuk la si sibuk ni menyibuk je google sana google sini nak cari template baru kunun. Last2 nak tau apa jadi pada template dia?? Macam ginila.. yang korang tengah tgk ne.. huhu

Nak cita pula operasi mencari template siang tadi. Dari jam 8pagi tadi, lenguh dah segala sendi2 kat punggung ne.. Gara2 dek misi skodeng2 website/link yang ada sedia template2 yang comel & cantik (banyak tau yang cantik p saya yg sesangat la memilih) satu pun x dapat.

Dah tu, padah x save template asal disebabkan exited sesangat nak ngetest template baru, ^GEDEBOOB^ (bunyi jatuh pula dia ne) semua yang dah disetting berantakan(indon pulehhh) > width pada post dah x betul, footer bule kat atas, images ads mana yang patut kat bawah p atas.. huwaaaa.. berapi hati tengok(padahal sempat minum air sejuk tadi..ngeh..ngeh).. udala layout xpat nak edit. nak repair/ set HTML kat design tu pon xreti.. sedih tau..huhu.. (xpe kta blaja pujuk hati ne..)

Nasib bek lom putus asa ne.. hati kata p mandi dulu, air sejuk tadi xpat nak transfer aku jadi sejuk balik(macam hati bole cakap kan)_.. then saya p la mandi. Pas mandi tiba2 pat idea..

haa.. ni dia misi mngembalikan template sya.. hehe..
1. Saya buka account lama saya.
2. Copy balik template (design-edit html-expand widget-copy semua)

tula trick yang paling senang.. haha..

okeyh, saya penat suda ne..mata saya pun da bole da ganti panda da..
saya nak rest jap..

p/s:sapa2 yang tau apa blog/website/link terbaik untuk BLOGGER punya TEMPLATE jangan segan2 drop korang punya msg tau.. 

TQ!!



28 August 2012

GANGNAM STYLE : PSY

'K-POP'--->semua orang minat dengan K-POP kan??.. Tapi kali ni saya xkan cerita pun pasal k-pop sebab sekarang saya ada cerita yang lebih hangat.

Cerita passal Gangnam Style. Mesti semua tercari2/tertanya2 apa hebatnya Gangnam Style ni kan.. Meh kita ushar video klip nye dulu..


da tengok video tu?.. lau belum, click dulu b4 saya crita g.. hehe..(memaksa nih).. kla2.. dah tengok kan?.. mesti korang ada angguk2 geleng2 (lau x banyak pun sikit kan) tadi.. check dia punya video hit.. haaa.. ok2.. saya faham genti korang ada yang cakap eh biasala tu.. k fine, eh mana leh fine banyak tu. kira angka ni betul2  (65,810,532) 65 juta!!.. tu time saya tengok, esok lusa mesti bertambah2 lagi.

Lagu nyanyian Park Jeasang/Psy (Psycho), 34, telah mendapat sambutan sejak pertengahan July lau, p dalam lebih sebulan ja hits video da berjuta2.. kagum x korang?

Gangnam Style mendapat sambutan hangat terutamanya dari peminat genre k-pop. Malah artis top macam T-Pain pun bagi comment yang lagu ni menarik.


Kalau korang nak tau, nama Gangnam diambil bersempena dengan salah satu wilayah yang terdapat di Seoul manakala perkataan Style diwujudkan bagi menceritakan karekter penduduk di Gangnam.


Lebih menarik apabila muzik videonya dilihat sangat kreatif dengan menampilkan tarian istimewa seperti menunggang kuda berserta ‘flash mob’ bersama penyanyi dari Girls Generation, Hyuna. Sampai ada Suasana Gangnam Raya g kat YOU TUBE


Lagu berkenaan bukan saja mendapat perhatian dari masyarakat Asia, malah Negara seperti United States, England dan Perancis turut memperkatakan tentangnya. Hebat kan..

Park Jae Sang (PSY)















Lau nak tengok biodata PSY leh click kat nama bawah pic dia kat atas..:).. 

Selamat membaca!!.. ^__^

27 August 2012

PLASTIC BAG FROM LONDON to KK

Mesti korang akan cakap, apela budak ni, buat entri pasal plastik pula. kan kan kan?..  xpe2.. teruskanla niat korang nak cakap apa.. p yang penting aku tgh excited sesangat nak cita pasal PLASTIK ni.. hehe..

Greggs?? x pernah tengok pon sebelum ni..(mesti korang cop aku ni sakai..huhu).. yupp memang aku x pena tgk pon beg plastik Greggs. 
Then aku p google kan (xpuas hati ler kunun ni)..Rupa2nya.. Greggs ni jenama kedai kek kat UK. check link delivery xda pula, mana tau bole order / post dari U.K. Nak juga merasa kek U.K kan.. huhu.. sapa xmau. Jauh juga beg plastik ni terbang kan.. dari uk sampai ke sabah.. hehe.. da jadi tmpat utk bungkus sayur makcik kat tamu da pun..


Plastik yang aku exited sangat nak google tu..
from UK to KK
Tengah hari tadi masa nak masak ada lagi satu plastik yang x pena aku tengok juga sebelum ni.. THE WORKS plastik warna biru.. Mak cik d tamu bungkus sayur yang aku beli. Sama la juga, gara2 curious p google gak. Rupa2nya, kedai buku. 



plastik THE WORKS
ni lagi satu pic utk korang

Dalam hati tertanya2 juga, sapala yang beruntung pat pergi U.K. Makcik jual sayur tu ke.. Aisshh.. lau makcik jual sayur yang p, untung la dia ni kan. Lau bukan dia pun, anak dia barangkali. Mesti ada buah tangan untuk makcik ni yang anak dia bawa balik.. hehe.. berangan ja aku ni..

25 August 2012

CAT vs SNAKE

kucing saya ni xda nama. tapi anak2 dia semua ada nama.. hehe.. kucing ni kami panggil dia mama kucing je. Dah beberapa kali da melahirkan anak.. awsome kan!!. ^__^..
anak2 dia ada 5 ekor yang masih hidup. Nanti saya uploadkan si Liner, Comel, Garfield, Anak Angkat, n Mimiko (nama2 si anak kucing saya).. hihi.. pelik2 gtu.. korang ado??..

Nak dijadikan dijadikan cerita, masa saya tengan syok2 masak di dapur,tiba2 saya nampak si mama kucing terlompat2, terkinja2 kat halaman rumah. Ingatkan dia ni tengah main2 ngan belalang ke, kupu2 ke.. RUPA2NYA.. jeng3.. (suspen cikit).. dia bergelut ngan ular.. nasib baik ular yang tak berapa nak besar. P kesian juga ngan mama kucing tu entah berapa kali da kena patuk. Perasaan saya masa tu Risau, Suspen, Takut sgt2 kalau2 kucing saya mati/ular tu masuk lam umah.

ni la mama kucing saya, (brownis/yellowish sikit) sebelah tu Mimiko (anak si mama kucing)
Tapi, dengan 'power' (chewah) mama kucing saya, ular tu dapat dikalahkan. Bhukan tu saja, badan ular tu terputus dua. Dasyat kan mama kucing saya..:).. Supermak gitu. (cam dalam citer Supermak TV3 jer..hihi)



ular terputus dua digigit mama kucing
Lepas dari hari tu, makin bertambah rasa sayang saya pada haiwan peliharaan. Mereka akan jaga kita kalau kita jaga mereka dengan sebaiknya. Jadi lepas ne, korang yang x suka ngan haiwan peliharaan adik/kakak/abang/jiran 'etc semua jangan buat jahat dengan binatang2 ni semua tau.

TRIPPLECLIKS UNTUK SEMUA..

TRIPLLECLIKS untuk sesiapa saja yang berMINAT.. ^__^
No PRESSURE!!..





SAPA TAU SFI??

Worried about money?
Lose those worries by adding a second paycheck with Strong Future International. Get started FREE. Start seeing money within a few weeks. Learn more at:
www.sfi4.com/11801083/FREE





24 August 2012

RANDY PANGALILA : RANDY! OH MY RAYA!




Pada hari raya ke 3 yang lalu, Astro Ria telah menayangkan program raya Randy! Oh My Raya!.. Pelakon utamanya mestila xlain dan x bukan Randy Pangalila kan.
TAPI yang sedihnya, lepas program tu disiarkan, kuar kenyataan ZED ZAIDI dengan sinisnya. Sebenarnya, artis luar perlu berdaftar dengan SENIMAN dulu sebelum berlakon di Malaysia. Yang saya pelik, Randy dah 2 3 kali berlakon di Malaysia tapi napa lepas program hari raya kat astro tu disiarkan napa bukan dari lakonannya yang pertama bersama Elfira Loy dulu.
 randy zed zaidi
Oh ZED ZAIDI.. napa yerk??.. 
Walaupun pada dasarnya saya amat menyokong artis2 tempatan yang x kurang hebatnya dengan artis antarabangsa, tapi ada kalanya perlakuan tu, walaupun tujuannya adalah untuk menyedarkan, tetapi biarlah sedap mata yang memandang, merdu telinga yang mendengar,..^____^..
p/s:Sebenarnya saya sendiri pun x suka sangat ngan susunan program sekarang. Asyik2 tayangan yang sama. Orang nak tengok pembaharuan, tapi Astro semakin rancak dengan siaran ulangannya.. haiszz..

Iman & Kesabaran

Kehidupan banyak mengajar kita erti sabar. Matang dalam setiap perlakuan. Bermuhasabah pada tiap2 perlakuan yang pernah dilalui sepanjang bernafas di atas muka bumi ini dan berpijak di atas dua kaki sendiri.




Dari situ kita mula sedar dan mengenali diri sendiri dan orang lain.
Menilai baik buruk perkara.
Memahami mana hitamnya dan mana putihnya.
Bersyukur kerana masi dipanjangkan nyawa dengan kehendakNya.

Walaupun zahirnya, banyak perkara yang masih belum dimiliki,
Walaupun cita2 masih jauh,
Walaupun impian musnah di tengah jalan,



Namun hati ini masih cekal,
Berdoa kepadaNya,
Agar diberikan kekuatan dan ketabahan
Untuk terus bersabar menanti segala yang ingin diimpikan!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua Yang Di Atas Adalah Hasil Perah Otak Pelangi Senja