30 September 2012

GiveAway 6b1k2 2012

GA seterusnya yang diJOIN..:)
Blogger sweet ne jemput untuk join, so dengan senang hatinya saya join..
Syarat2? Sangat mudah. Nak tau Camner, Kelik Banner okeyh?..^__^


Senarai Sponsor Di SINI.. so di situ korang boleh agak dapat hadiah apa nanti.. hehe.. Banyak tau hadiah2 yang menarik.. :).. 

Rakan Tag :

Beres!..^__^

29 September 2012

Nuffnang? Kenak Camya?

Lamak da ku sik klaka Melayu Sarawak since menumpang di Negeri di Bawah Bayu tuk. Nektuk ctok siya sinun dengar sidak klaka BAH, Bule Ba Kalo Ko,.. Serious! Aku Rindu ngan tempat asal ku.
So, 1st time klaka Melayu Sarawak untuk entry tuk release kit asa. Walaupun cukup sekadar bermadah lam ati, p ku puas!.. 

Rindok ati ngan geng semua eh?? pa ka kes ku melalut tuk??--> lalala-->Padahal nak ngerco pasal NUFFNANG luk.. Nuffnang sistem down aih??.. Sik cayak?

Dah ku berbait ngan Nuffnang sikda pasang kayu tiga agik ngan iklan-iklan lain p tub tub ----> ooooohhhh!!


Cam ni la nak dapat buff earning secepat mungkin tu ka?.. aishhh!!..Aku sik sabar nak cash out weii.. Desperate sekali jak bunyi ya..(boh anok mekk---->rindu indah ku ngan word ya) haha!

Nuffnang sayang, ku mok Buffering Earning Aihhh!.. Give Me Please!!.. mmmuahhh (euuw,kenja ko ya May!wahaha)

phewwww!! puas ati pat klaka melayu Sarawak walaupun hanya bermediumkan entry dalam blog tuk..



GIVEAWAY ME & MY FAMILY

GA yang seterusnya : 
Kelik Banner yerr..


Selesai..:)

Saya nak topup dari Izwan

Boring2 gini kan.. Daripada xda nak buat apa, so nak JOIN and support segmen dari Izwan pula...:)

Kelik Banner untuk join.. 

Beres!..hehe..

Aduhai Internet : X boleh DRIFT la camni!! (br0adband-wifi)


Siput! Kura-Kura!
Itula kapasiti kelajuan internet dalam umah ne.

Bahana Celcom - Rasa macam nak rendam ja sim berukband tu!
---> gara-gara ligat sangat berTenet, x boleh line slow sikit terus gatal tangan nak tambah. Balik balik check updated Bill - akaun masih ciput. So, dengan senang hatinya bila slow sikit, tambah slow sikit, tambah. 

Sehinggalah Bill dah cecah RM400++ plus dengan bar sekaligus!.. Melampau kan!.. Update Bill punya lambat, line tak laju mana pun (padahal Celcom Coverage di sini TIP TOP). Bila dah tambah vol, sekejap je pun, terus ada mesej baru yang suru tamba vol sebab penggunaan internet da sampai had. Uikk, baru 2 3 page ja yang dibuka!

Tamak betul.. 

So, disebabkan ketamakan line berukband yang satu itu tersangat melampau, sekarang sedang guna Wifi dari Maxis.. Harap-harap lepas ne, xda masalah lagi..







Segmen : Cabaran 200 LIKES

Di hari Sabtu yang besh ne, nak join pula GA dari belog susuibu-terbaik..:)

Segmen ne agak unik p syarat nak join simple sangat lau tak caya Kelik Banner tu untuk ke link GA ne..^__^



Pemenang akan diumumkan setelah Fan Page tuan punya segmen ---> (Kak Yati) mencecah 200!..:)
Hadiah pula ---> Bukan 1 tapi 2 dan tidak kurang dari RM60..

Selesai..:)

Penangan Segmen : Adushh! Lebam Suda =_='

Aku Lebam da ne.. uwaa..

*abaikan jari kontot
*abaikan muka huduh
*tu tengok bawah mata tu.. haha!kehitaman! kelegaman!<---bahasa planet mana tu agaknya.. -_-'
 
Segmen etue dasyat.. Lau nak tau segmen apa Kelik SINI.

Lau belum Join, Join sekarang..Sebab Segmen ne sentiasa diupdate dari semasa ke semasa.. 
Senarai peserta 336!!
waahh memang cukup melebamkan!.. haha.

tu jela nak gtau.. My mata LEBAM.. uwaaa... okeyh, nak blogwalking dulu..:).. tadaa...

28 September 2012

GiveAway dari Kakak DegiL..^__^

Kakak ne Degil ke?.. eh? Blog dia ke? eh?..

k2.. jangan kompius2. abaikan DegiL2 tuh semua.. Highlightkan Giveaway ne.. haha

Syarat??.. ermm xsusah pollo je apa yang kakak degil nak kat entry (KELIK BAnnER)
 
Hadiah:--->LUCKY DRAW
1- Produk Ephyra bernilai lebih RM70 + hadiah sampingan
2- Produk Ephyra bernilai lebih RM35 + hadiah sampingan

Tarik Tamat : lom kompom g.. jadi jomla cepat2 join..:)..

Segmen: Saya Blogger Cool

Shawal tertinggal linknya di cBox tadi, ingat nak pulangkan balik ja. p tertarik pula nak join Segmen.. ekeke.. Bah,jom join ramai2 :)

Kelik Banner untuk join..


Tagging2 Poking2 Blogger yang CooL..hehe..:)
 

Tamat : 30/10/2012 /=---> Kemungkinan Akan Diubah.. ^__^

SEGMEN E'RAZ FADLI : BLOGWALKING

SEGMEN DARI EN.E'RAZ :)..

Kelik Banner..:)
 

Segmen tamat : 1 0KTOBER 2012; JAM 8 A.M

Okeyh! Beres!..hehe..^__^

stitchNknot September pillow giveaway

GiveAway by stitchNknot..:)..

Kelik Banner..


Tarikh Tutup: 11.59pm, 30th September 2012

Jomla Join Sama.. :)..

24 September 2012

AimanAziz's Giveaway 2012

thanks princess MAEL LAMBONG sebab tag dalam segmen --> tu tajuk kat atas tu.. hehe

Baiklah.. Sedikit takbanyak sebanyak tentang Belog AimanAziz ne--->
Belog yang sangat SANTAI. Cantik, Tak Serabut dan Sangat Kemas..Saya Suka! ^__^.. Blog gabungan warna biru ne buat kita suka baca entry dia..:)..Sejuk Mata Memandang!

Kelik Banner untuk JOIN

Sponsor terbaik:
"Giveaway ini Ditaja oleh Ahmooyy Chantekk , Mk Syahir , Cadar Murah , Izumi Shop , Mizzs Ninie , Eqbal Zack ,  Greennpanda Craft , Izzah Ismail , Hosting Rajawali dan Dianjurkan oleh Aiman Aziz"

Selesai..:)

oooppss.. Rakan Tag : Little Momo & Cikque...

Done!.. 

p/s: baru tau Datuk Lee Chong Wei juara Terbuka Jepun semalam. TAHNIAH Lee Chong Wei!!..:)

Segment: Saya Nak Ramai Kawans Blog

Selamat Pagi :).. 
Bersegmen di pagi Hari.. Kali ni dari Cik Belog : Ain Dzaya

Kelik Gambar UNTUK Join..:)

  
Follower sekarang (ciput sahaja) :

Jom meriahkan lagi segmen ne..^_^

22 September 2012

Hati,Jangan Nakal Please..:(

This is so unbearabble!! Untuk kesekian kalinya hati ne seringkali berperasaan sebegini. Terlalu banyak perkara yang masih belum diselesaikan. Dan untuk pertama kalinya, blog usang ne menjadi mangsa. :'(..

Walaupun aku berusaha semampu yang boleh tapi, semua perkara masih lagi belum dapat dicapai. Perasaan jadi serabut kerana hal itu, itu, itu, itu, dan itu....:'(

Terlalu banyak melepaskan peluang hanya untuk sesuatu yang menyakitkan hati. At last, sekarang terpaksa pendam perasaan. 

Kalaulah dulu aku boleh bertahan, tidak terlalu lemah dan emosi tentu sekarang aku bahagia menanti saat-saat menggenggam sebuah kejayaan! Pasti! Tapi sekarang perasaan ni datang balik,perasaan yang betul2 buat aku sakit'

Hati, please be nice to me. I cant back to that time eventhough i really regret what ive done before. Im trying so hard to get out all of those @#$%^ thing. Still, they keep chasing me again n again!

 Sorry dear blog, im promise this is the last im telling u my stupid feeling..:(..


Ermm.. Saya Kehilangan Jejak..

Setiap kali berblog, perkara pertama yang dibuat adalah check Cbox.. Sebab kat situ medium paling mudah kita nak balas kunjungan blogger lain ataupun nak blogwalking.

Excited tau, nak balas kunjungan dan tinggal jejak pada blog-blog lain juga. Share something, find another new friends, bertukar pendapat, bertegur sapa dan banyak lagi sebenarnya. 

Tapi, ada juga yang letak Link sesat kat cbox. Kita tau Link sesat tu boleh dapat untung, boleh tambah tabung sendirian berhad anda, tapi jangan la buat kita macam ne. Kalau sekali dua tu, saya boleh terima tapi kalu dah berkali-kali dengan nama yang sama tapi masih juga link ads,tolong sangat-sangat hentikan.

Bukan saya xnak tolong tambah, tapi promote la dengan cara yang betul. Kalau nak letak d cbox pun gtau la,buat apa nak risau orang xnak klik k nak klik. Saya jamin mesti ada orang klik,okeyh. ^__^

Sebenarnya banyak medium lain yang kita boleh guna untuk promote link contoh yang terbaik ----> FACEBOOK.. [pengalaman sendiri-memang berkesan]. 

Minta maaf lau ada terlebih tingkah dan perkataan, saya juga baru belajar x berniat pun nak menyinggung mana-mana pihak.

Selamat  berhari Sabtu.:)





21 September 2012

Shila Amzah dinobatkan JUARA Asia Wave 2012!

Shila Amzah JUARA..:).. Saya antara yang mengikuti perkembangan Asian Wave 2012 (sebab ada Shila Amzah hehe..) amat berbangga sekali apabila Shila Amzah dinobatkan sebagai Juara Asian Wave 2012.

Dalam final tersebut Shila berjaya menewaskan 5 finalis dari negara lain iaitu China, Korea Selatan, Singapura, Thailand dan India. Shila Amzah juga berjaya memukau juri dengan membawakan 3 lagu iaitu Gemilang (Jaclyn Victor), Grenade (Bruno Mars) dan sebuah lagu Mandarin.

Jum tengok sini---> 
Lagu pertama, 




Lagu kedua,




Lagu ketiga,




Tahniah Shila!!..:)

Dapat Hadiah Dari Segmen.:)..

Segmen ne segmen kedua terawal sepanjang saya mula berblog. Nak tau segmen apa? Okey, KELIK SINI . Sebenarnya segmen ne berakhir pada 29 September ne, tapi dah pun ditamatkan awal dari tarikh yang sebenar,..

Bangun ja pagi tadi cam suka ja hati ne kan, p buka blog terus then check kat cbox ada ne--->


 Dalam hati cam xcaya. Then, p check kat SINI. Waa.. gumbira rasa hati.. hihi.. P sebenarnya nak sangat dengan contact lens,haha.. Papepun, syukur juga sebab ne la hadiah pertama dari segmen yang saya dah join..Memang berbaloi..:)


 Thanks The Pure Heart Of The Empty Soul..^__^.. You R D BEST..

Bekalan Elektrik Terputus Lagi!!


Dalam minggu ni, dah dua kali bekalan elektrik terputus di kawasan ni. Ni bukan pertama kali sejak datang Sabah, dah berpuluh kali dah. Tapi hari ni lah yang paling lama, dari jam 9.30 sampai jam 6.15 petang tadi!!..SESB x buat keja kali ne kan?? huhu.

Laptop pun baru ja bernafas, hp tinggal nyawa ikan lagi. Nasib berbatry, lau x tak taula nak buat camna.

Bayangkan kalau pusat pentadbiran negara terputus bekalan elektrik selama hampir 9jam, apa akan jadi?.. !@%$&*()_)())..kan!!

19 September 2012

Wordless Wednesday #2 : Before this Weds enD, Let me telL u SOMETHING------>>

--------------------->> Just reaD, Do Smile if U Understand, Do Laugh if U Got the point, Do Comment if U want to Do so, BUT Less Talk, Doesnt need ur Critical Thinking Here..:)


Juri Asian Wave buat isyarat meremang bulu roma bila tengok Shila Amzah nyanyi..:)

haha.. panjang x Tajuk??.. Wakil negara di Asian Wave mampu memberi saingan hebat tau.. Buktinya apabila salah seorang juri buat isyarat bulu romanya meremang pada rakan juri lain di sebelahnya. Saya dengar pun dah meremang..


Shila Amzah yang ditemani bapanya turut bersaing dengan seorang lagi peserta Malaysia Lau Wan Yin.. Yang bestnya Lau Wan Yin menyanyikan lagu Bukan Cinta Biasa (Siti Nurhaliza punya lagu) dan Shila Amzah menyanyikan lagu Forever Love dialek cina.

Semoga mereka berjaya..:)

Bila Tiz Zaqyah menyanyi??

Rasanya saya ne antara yang terkemudian kot yang tau Tiz Zaqyah pandai nyanyi.. 
Suara dia memang power!.. hehe.. macam Adele? eh? Tiz Zaqyah original lah!!. 
papepun, Layan!!..:)




Best x?
Macam mana kalau Tiz Zaqyah ikut Shila Amzah join pertandingan Asian Wave di China..
 Mesti lagi meriah kan..^__^..  


Survey & Cari Kerja Jum!!

Nak cari kerja bukan satu perkara yang mudah-mudah. Kadang-kadang walaupun kita memenuhi kriteria dari semua aspek yang diperlukan oleh Si Pencari PEKERJA a.k.a MAJIKAN, namun masih juga ditolak. Betul x??


Apa yang perlu kita buat kalau berhadapan dengan situasi macam gini ek? Dulu saya pun sangat2 susah mendapatkan kerja. Tapi, untuk meningkatkan taraf diri saya nekadkan diri juga cari kerja. Especially dengan menggunakan kemudahan yang tersedia di depan mata contohnya ---> INTERNET!!

Antara rujukan saya adalah 

Banyak lagi yang lain tapi cukuplah hanya 3 link yang saya bagi sebab pilihan jawatan yang ditawarkan sangat banyak bagi setiap negeri dalam setiap link tu. Korang pilih ja yang mana satu yang paling sesuai..:)

Tapi, dalam banyak2 link, saya lebih suka dengan Jenjobs sebab sistem yang disediakan amat sistematik! Maklumat tentang pekerjaan, majikan, tempat kerja pun detail juga. :) 
Boleh Daftar Jenjobs di SINI


Sekadar berkongsi, Semoga berjaya..:)


18 September 2012

Kenakalan yang COMEL!!

RINDU!!

haiszz!! Rindu betul dengan kenakalan 2 orang badut (kesian bebudak ne kena panggil badut oleh anty dia ne.. haha) dalam rumah kami. Ada sahaja keletah yang menghiburkan hati..:) Dua beradik ni memang menggamatkan suasana dalam rumah setiap kali mereka pulang ke kampung. 

Ni la Gelagat Si Badut kesayangan Kami..:)

masa di taska (3 tahun)

brother n sister


Nakal kan?? hehe

Si adik ketawa.. haha

Our Baduts!!..:)


Rindu betuii!! huhu..

Kaktus #1 : Da berbunga pun!! Saya Happy!! ^__^

ehemm ehemm.. ^__^

X sabar rasanya nak kongsi berita baik.. :). Hobi ne datang masa mula-mula ke Sabah. Masa tu kawan sama kerja bawa p jenjalan ke kedai kaktus!..Hari-hari p kedai bunga (xjauh pun dari ofis) then mula la beli satu persatu bunga kaktus d kedai tu (siap pakej baja/pasu lagi..hehe). Lama-lama, jadi hobi pula..^__^

Sebelum ne,saya cuma pernah tengok kaktus gurun je (dalam buku/tv). Bentuk tu je yang selalu saya bayangkan kalau orang tanya pasal kaktus.Tapi bila dah p kedai kaktus tu, macam2 jenis kaktus yang ada. Then mula la jatuh cinta dengan kaktus ne.

Kaktus yang saya beli beberapa bulan yang lalu, berbunga juga. Walaupun pada mulanya saya beli xmengharap sangat kaktus ne berbunga sebab kudup bunganya kecik sangat (takut xpandai jaga)..

Tadaaa
satu lagi kudup belum kembang sepenuhnya..:)

baru pindah pasu baru..

pssssstt : Nampak x #1 pada title??.. haa mean post tentang kaktus bukan setakat entry ne je..Pasni kaktus #2 , #3 dan seterusnya akan menyusul.. :)

17 September 2012

GiveAway Blogger Bertuah by JiwarOsak Dot Com

 Hari ni nak nak kasi meriah satu lagi segmen. Kali ni daripada AbgferOz..:).. sempena ulangtahun pertama blognya. Banyak Hadiah menarik yang disediakan,..^__^.. 



 
Kelik SINI untuk Join..:)
Tarikh tutup: 17 Oktober 2012

Kebanjiran Sponsors :
- AbgferOz - 
- Mia Liana - 
- BlogFyna -
- Myravea -
- Cik Pjaz -
- Dkna Abza -
 -CeritaKini -
-  Diana Store -
Luna Lee -
MahaMahu -
Kampung Kameq - 
 
Rakan Tag :
 
Beres..^__^

16 September 2012

Jom Tingkatkan Followers Sampai Lebam!

Tragis x tajuk entry?.. haha.. Jangan takut dia bukan ALONG tapi tolong nak naikkan trapikk belog aje!..:)
Kali ni nak support rakan Blogger MerepekGILA(nama blog okeyh jangan salah faham pulak).. :p



Kelik Banner untuk JOIN..

Bilangan Follower sekarang 16 September 2012 / 11.42pm :

okeyh! BERES.. hehe.. ^__^

1st Giveaway by Wanynaziar

Kelik Banner untuk join..:)


Tarik tutup : 22 September 2012

Rakan price TAG


Berita Baik Penggemar Cili!!..^__^

Makan cili boleh kurusss???



Dalam entry saya yang lepas ada cerita pasal Cili Kembar -->Boleh kelik SINI..Dah baca??hehe.. saya curious dari comment sahabat blogger cik Bella .. Terus cari maklumat pasal khasiat cili ne.

Suka makan Cili jenis ne..:)
Rupa-rupanya cili ne banyak khasiatnya tersendiri.. x sabar nak kongsi ne selepas puas ketik ketik Mr.Google tadi.. Ni info antara info positif yang saya dapat tentang cili : 

Bagi sapa-sapa yang belum kenal pokok cili macam mana.. hehe..

Cili merah kaya dengan vitamin C & A 
zat-zat galian seperti :

besi, kalsium, fosforus, sodium dan potasium. 

Makan Cili BOLEH :

1.Meredakan sakit kerongkong.
Sapa-sapa yang sakit kerongkong cepat-cepat cari cili tau.. kikiki

2.Menurunkan Berat Badan.
Siapa sangka makan cili/makanan pedas boleh turunkan berat badan kan..:)

3.Mencegah kanser.
Kajian American Assosiation for Cancer Research mengatakan bahawa capsaicin yang terdapat di dalam cili dapat membunuh beberapa sel kanser dan leukimia.

4.Mengurangkan tekanan /stress
Makan benda2 pedas ne dapat meningkat pengeluaran hormon yang dapat memberikan perasaan yang menyenangkan lantas dapat mengurangkan stress!!

5.Menurunkan tekanan darah.
Vitamin C & A dapat menguatkan otot jantung dan panas dari cili tersebut dapat meningkatkan aliran darah ke keseluruhan tubuh. Ini dapat mengutakan sistem kardiovaskular dalam badan ..

6.Menyihatkan jantung.
Makan cili juga boleh menghindar serangan stroke dan jantung. Sebab cili dapat menentang kolestrol jahat dan dapat mengurangkan peradangan..^__^

banyak juga khasiat cili ne kan..Lau nak tau lebih lanjut tentang khasiat cili boleh kelik SINI . Sebab saya cari info cili kat situ.. hehe..

Pic Cili tu dah diimport dari Mr.Google secara senyap-senyap!

Happy Birthday Malaysia!!

16 September 1963
Congak cepat da berapa tahun dah??--> 49 tahun..^_^


Kali ni sambutan Hari Malaysia disambut di Bintulu, Sarawak..:)..-->waktu malam yer,jangan pandai2 cari sambutan Hari Malaysia live lam tV time-time gni..:p..

Slogan Hari Malaysia tahun ni "Janji Ditepati, Rakyat Sejahtera"..

Yang pasti, besok cuti ganti sebab hari ni (AHAD) cuti umum..Sukala tu kan.. ^__^.. Selamat bercuti + berhujung minggu, beristirehat, dan SELAMAT MENYAMBUT HARI MALAYSIA..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua Yang Di Atas Adalah Hasil Perah Otak Pelangi Senja