19 September 2012

Survey & Cari Kerja Jum!!

Nak cari kerja bukan satu perkara yang mudah-mudah. Kadang-kadang walaupun kita memenuhi kriteria dari semua aspek yang diperlukan oleh Si Pencari PEKERJA a.k.a MAJIKAN, namun masih juga ditolak. Betul x??


Apa yang perlu kita buat kalau berhadapan dengan situasi macam gini ek? Dulu saya pun sangat2 susah mendapatkan kerja. Tapi, untuk meningkatkan taraf diri saya nekadkan diri juga cari kerja. Especially dengan menggunakan kemudahan yang tersedia di depan mata contohnya ---> INTERNET!!

Antara rujukan saya adalah 

Banyak lagi yang lain tapi cukuplah hanya 3 link yang saya bagi sebab pilihan jawatan yang ditawarkan sangat banyak bagi setiap negeri dalam setiap link tu. Korang pilih ja yang mana satu yang paling sesuai..:)

Tapi, dalam banyak2 link, saya lebih suka dengan Jenjobs sebab sistem yang disediakan amat sistematik! Maklumat tentang pekerjaan, majikan, tempat kerja pun detail juga. :) 
Boleh Daftar Jenjobs di SINI


Sekadar berkongsi, Semoga berjaya..:)


6 comments:

Everything's Everythings said...

Bagus juga ni, aku nak save link ni utk kegunaan masa depan ^^
thanks for sharing

Pelangi Senja said...

baiklah.. ur welcome..:)

MRS Rongoks said...

jobstreet tu bagus ^^

eja samad said...

skrg tgh cari kerja..bkn setakat kat internet, g kat cmpny 2 sndri pun dah..tp xde rezeki lg.. :(

Pelangi Senja said...

sabar..:).. rezeki tu pasti ada..^__^.. jangan patah semangat!

Herma Julianny said...

muu moh kroje keh??=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua Yang Di Atas Adalah Hasil Perah Otak Pelangi Senja