29 September 2012

Aduhai Internet : X boleh DRIFT la camni!! (br0adband-wifi)


Siput! Kura-Kura!
Itula kapasiti kelajuan internet dalam umah ne.

Bahana Celcom - Rasa macam nak rendam ja sim berukband tu!
---> gara-gara ligat sangat berTenet, x boleh line slow sikit terus gatal tangan nak tambah. Balik balik check updated Bill - akaun masih ciput. So, dengan senang hatinya bila slow sikit, tambah slow sikit, tambah. 

Sehinggalah Bill dah cecah RM400++ plus dengan bar sekaligus!.. Melampau kan!.. Update Bill punya lambat, line tak laju mana pun (padahal Celcom Coverage di sini TIP TOP). Bila dah tambah vol, sekejap je pun, terus ada mesej baru yang suru tamba vol sebab penggunaan internet da sampai had. Uikk, baru 2 3 page ja yang dibuka!

Tamak betul.. 

So, disebabkan ketamakan line berukband yang satu itu tersangat melampau, sekarang sedang guna Wifi dari Maxis.. Harap-harap lepas ne, xda masalah lagi..







2 comments:

Nick Nashram said...

memang sakit hati ngan broadband slow.
bayar on time pun slow jugak.
nak blogwalking pun susah.

Zierwa Zainal said...

dlu zz guna berukband.. lambt sgt2.. skrg zz guna p1.. stakat ni x de lagi dia buat hal..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua Yang Di Atas Adalah Hasil Perah Otak Pelangi Senja