10 September 2012

New Zealand Versus Kundasang

Jum jamu mata dengan gamba-gamba kat bawah dulu. Nanti saya cerita,sabar yer sayang..:)
kita tengah tahan geli. huhu

ikan sini montel-montel suma

Kaki gunung Kinabalu

Cuci mata lagi..:)

berkabus masa ne..

Lembusss

banyak kan?? tempat pun cantik!

Dah tengok puas-puas?. Agak-agak kat mana?.. Oversea? New Zealand? BUKAN. Tu gamba semua dalam Malaysia lebih spesifik lagi di Sabah. Lau nak spesifik lagi di Kundasang..^__^

Cantik kan?.. Bagi yang belum pernah datang Sabah, jum pakat ramai-ramai ke Sabah. Banyak tempat menarik tau. Walaupun saya dari Sarawak, tapi saya akui Sabah memang banyak tempat yang menarik dan cantik..:)

Nak ke Kundasang xjauh, cuma lebih kurang 2jam gtu ja dari KK. Lau xda kenderaan sendiri, kereta sewa ada disediakan. 

Psstt..pasni saya nak jalan-jalan p pulau lak.. banyak ikan2 cantik,batu karang yang menawan n ikan duyung yang sedang tunggu saya.. hehe.. ^__^

21 comments:

muhammad asyraf said...

Pergh..x sangka Malaysia ada tempat macam ni..

Baru tengok-tengok flight nak g sabah.. bestnya.. Ikan besar2..lembu macam lembu new zealand..

Pelangi Senja said...

haha.. pa tunggu lagi.. visit sabah ^__^

Michelle Hopell said...

jom pegi sabah bah ... :D

jgn hina org sarawak !
http://damnright-welcomestalker.blogspot.com/2012/09/jangan-hina-orang-sarawak.html

Muhammad Firdaus Bin Kamarudin said...

Wow, Malaysia da mcm luar negara

Pelangi Senja said...

aram meh kitai..huhu

Pelangi Senja said...

malaysia pun okeyh gak kan? walaupun xda salji.. hehe

Everything's Everythings said...

Wahh menarik betul..
kalau xberitau tadi igtkan kt oversea betul2 hak2

Pelangi Senja said...

kundasang dear..hihi..:)

fifie said...

Pernah pergi Sabah tapi setakat KK je, never went to Kundasang. Tapi scenery cantik betul.

Herma Julianny said...

Wah...^__^
muu pang eh odi sabah yoh~
"kinabalu letak di kundasang,
banyak sayur boleh pilih2,
apa guna pergi luar negeri,
naik kinabalu hati saya rindu">_<
muu msh d sabah keh adin??

Arham Md Ali said...

Serious la yang tu dekat Sabah?? Nak buat trip macamni, nak pergi round Kundasang, insyaallah tahun depan sebab nak amek gambar banyak-banyak.

Pelangi Senja said...

masih..ku roo d kk adin dear..:)

Pelangi Senja said...

betul.. pic-pic ne dari sabah.. p cuma ada di kundasang saja.. tempat ni memang cantik.. dingin sangat..

Pelangi Senja said...

len kali boleh datang kundasang..:).. ambik pic cantik2.. heehhe

Michelle Hopell said...

aram meh :P

ctjue :) said...

ya bagi makan ikan tu ikan tapah kan....kite takut nk bagi ikan tu makan mase kite pegi taman negara...btw cantik sabah :)

BeLLa said...

wahhh hebat.. hahha xyah g luar negeri kan kat sabah dah cukup nice sharing :)

Along Polimas said...

Terbaik....dimana nie?pernah pergi sabah dan kaki gunung kinabalu tapi x jumpa pun...Jom layan novel online FREE disini http://kehidupanseorangbujang.blogspot.com/2012/09/koleksi-penulisan2u-hari-ini-11092012.html jangan segan2 tinggalkan jejak anda

Pelangi Senja said...

di mensilau.. :).. tempat banyak susu lembu segar diproduce..
lau nak susu segar datangla lagi ke sabah,..:)

siti naqiah said...

wahh seriously ni kt Kundasang? mcm kt obesea je tau..ish3, nk g sini la wak :D

Herman Bagus said...

wah tempatnya keren keren ya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Semua Yang Di Atas Adalah Hasil Perah Otak Pelangi Senja